Vlaamse Ardennen info

De Vlaamse Ardennen is vooral gekend bij wielerliefhebbers die elke jaar uitkijken naar dat ene voorjaarsweekend van de wielerwedstrijd De Ronde Van Vlaanderen www.rvv.be.

www.devlaamseardennen.eu kan U bekijken voor tips, musea's en evenementen.

Horenbecca ligt in de oude kern van het pittoreske dorp Sint-Maria Horebeke. Horebeke is een gezellig rustig dorpje, ideaal voor een heerlijke wandel- en fietstocht. Zowel de stille genieter, de actieve sporter als de ontdekker vind hier zijn gading www.toerismevlaamseardennen.be.

Wat te doen? Hier hebben we een paar intressante links uit de buurt indien het ooit eens mocht regenen in de Vlaamse Ardennen. Bezoek ons wielermuseum www.crvv.org. Voor een archeologisch museum www.ename974.org. En als het ooit eens mooi weer is, dan zijn volgende links handig : www.degavers.be en www.kluisbos.be.

Van hieruit maak je een daguitstap naar kunststeden als Gent www.gent.be, Oudenaarde www.oudenaarde.be, Brugge www.brugge.be of Brussel www.brussels.be. De kust heeft ook zijn mooieplekjes ideaal voor een daguitstap www.knokke.be of www.dehaan.be.Geniet op de fiets met de fietsnet routeplanner

België … het best bewaarde geheim in Europa ! Noem me één land dat zoveel verschillende gezichten kan tonen. Hoeveel totaal verschillende landschappen,mensen, historische gebeurtenissen,kunstschatten vind je ergens samengebald in zo’n klein gebied? Gelegen tussen de spannende steden Amsterdam en Parijs, vormt België de ideale mix om west Europa te ontdekken.

België wordt gedragen door mensen die hebben ingezien, soms op een pijnlijke manier, dat ‘niemand een eiland is’, en wier aanleg voor talen uniek is in de wereld, België is een joviaal,gastvrij en uitzonderlijk bereikbaar land. Iedereen die van reizen, sightseeing, geschiedenis en goede restaurants houdt, kan van het bruisende Gent www.gent.be overstappen naar het landelijke Horebeke in de vlaamse ardennen. www.vlaamse-ardennen.be Onderweg kan er nog een boottochtje bij in Brugge www.brugge.be of een hartverscheurende uitstap naar de slagvelden en het oorlogsmuseum in Ieper. www.inflandersfields.be

De vlaamse ardennen is geen streek van verpletterende indrukken. U moet hier niet zoeken naar kerken die naar de hemel reiken zoals in Barcelona. U moet hier ook niet zoeken naar monumentale bouwwerken als de eifeltoren in Parijs. Nee…. België en zeker de vlaamse ardennen, is klein charmant en mooi.

PARCOURS RONDE VAN VLAANDEREN : www.rondevanvlaanderen.be/nl/elite-men/race/track

Visa traveldocuments/visaGoogle
 
Web horenbecca.com


Booking Form